14.3.2020 – En coronalördag

Hur reagerar ni på den rådande Corona hysterin och vad är era tankar om den? Jag tänker såhär. Jag tror man skall ta den på allvar, men att man inte behöver vara rädd om man själv inte ligger i riskgruppen. Det vill säga har underliggande sjukdomar som gör att man är extra mottaglig eller om man är lite äldre och kanske pga det har en lägre motståndskraft. Men jag tycker ändå att var och en bör ta sitt ansvar för att inte sprida vidare viruset, även om man själv inte är i farozonen. Jag tycker alltså att man bör hålla sig hemma så långt det går, undvika extra rundor till butiken och tillfälligt dra ner på umgänget med vänner och familj. Absolut inte gå på bio, restaurang eller andra ställen som inte är nödvändiga.

Det här är såklart jätte sorgligt med tanke på att det kommer att bli tufft för många företag att överleva. Det här kommer alltså att leda till en finansiell kris, det går inte att undvika på något vis. Men här är några tips som du som företagare kan tänka på som kanske kan hjälpa:

 

* Se över dina egna utgifter. Kan du dra ner på egna inköpen? Om försäljningen minskar borde alla ”lösa” utgifter också gå att minska.

* Be banken om amorteringsfria månader på eventuella banklån/höj kreditlimiter.

* Förhandla med anställda ifall det eventuellt går att dra ner på lönen tillfälligt och kompensera den uteblivna lönen stegvis då företaget är på fötter igen.

 

Själv har vi fått restriktioner från jobbet om att jobba på distans från och med måndag och inte ha några fysiska kundmöten. Jag kommer också att hålla barnen hemma från dagis även om det kommer att bli en STOR utmaning för mig att få jobbat med en 2-åring och en 4-åring som ständigt är i luven på varandra hemma. Men liksom alla andra så får vi bara anpassa oss till situationen och göra det bästa av det!

Nu skall vi ut i det fina vädret. Det är ju ändå lördag och ledig dag, och vi är inte direkt bortskämda med solen efter den här hösten och vintern.

 

You may also like

5 kommentarer

  1. Jag är inte heller i riskgruppen men petri är, så som jocke åxå. Så jag måst vara föriktig för petris skull. Får jag får ju han.. Alla har säkert nån som kan va utsatt så tror nog alla är föriktiga!

  2. Vi är också försiktiga här. Vi brukar veckohandla men igår handlade vi för ännu längre. Inte för att vi tror att varorna tar slut men för den skull att man utsätter sig för smitta alla gånger då man är bland med mera folk.

    1. Exakt. Nog tror jag butikshyllorna fylls på, inte bli man utan. Men just det där att man utsätter sig själv och andra för smittspridning ju oftare man behöver springa där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *