14.3.2016 – Nu vänder det

VET NI VAD. Minou har sovit sin första hela natt sedan hon föddes! 10 månader och 1 vecka gammal. Vår rådgivnings”tant” (hon är ingen tant -hon är en kvinna) rekommenderade att jag skulle sluta nattmata henne, att det kunde vara det som störde hennes sömn. Att hon väntar på den där maten och därför vaknar så mycket om natten. Själv har jag ju gett mjölk åt henne för att få tyst på henne. När hon fått sin mjölk på natten så sover hon alltid lite bättre efter det. Så jag har i princip gjort så bara för att själv få lite enklare nätter. Trodde jag… Men nu gjorde vi en tvärvändning och slutade med nattmjölken, plus att vi inte går in till henne så fort då hon skriker. Första natten var sambon ensam med henne (då jag skötte systers djur en natt). Det var ju ypperligt för han vaknar inte alls lika lätt av hennes ljud som jag gör. Då var han upp tre gånger till henne, men lät henne annars skrika. Andra natten var jag bara upp till henne en gång. Hon ville inte bli tyst när jag gav nappen åt henne och hon blev jätte ledsen då jag gick ut ur rummet, så hon fick följa med till vår säng och sova där resten av natten. Tredje natten vaknade hon också en gång som hon skrek så pass länge att jag efter en stund gick in till henne. Då somnade hon om när hon fick nappen och jag smekt henne på ryggen och i håret en stund. Sedan kom hon till vår säng igen vid 5.30-tiden när hon vaknade på nytt. Och inatt -fjärde natten- sov hon ända fram till 05.30 i egen säng utan att vakna (vad jag hört iaf). Nu vänder det hörni! *knack i trä*

IMG_3700

 

Om en stund borde vi få Sandra och Saga på besök. Minou sover fortfarande, men det blir ju bara extra roligt för henne om hon har en kompis här när hon vaknar.

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Hurraa, då finns det hopp för oss ännu 🙂 vår 9 månader gamla har aldrig heller sovit en hel natt och enda sättet att lugna honom på är bröstet. Så jag har ju ammat honom bara för att få tyst på honom men nu får vi väl hitta på något annat då för napp tar han inte.

  1. Det är nog knepigt.. Men ni kan ju alltid prova på att tvärstoppa med nattamningen! Ni får ju förbereda er på skrik några nätter då, men kanske han också börjar sova då han förstår att han inte kommer att få någon mat på natten längre.
   Knepigt vad man ska ersätta/trösta med om han inte tar nappen bara! Själv har jag bara smekt henne på ryggen och i håret lite då nappen inte duger, så kanske ni hittar något liknande sånt som får er kille lugn! Lycka till, vet hur jävligt det är att aldrig få sova en sammanhängande sömn…

   1. Ja jag tror vi tar tag i det sen när pappa i huset har lite mera ledigt. Lillkillen tycks förstå att det är mera allvar när pappa nattar också 🙂 skrikiga nätter har jag undvikit för att inte störa storasyster men nångång måste vi ju ta tag i det här 🙂

    Skönt att ni nu får sova!

 2. Igår kom vi hem med lillkillen vår från sömnskola. Han är 9,5 månad gammal och har sovit dåligt både på natten och dagen men några undantag när han varit ordentligt trött. Dagarna blev däremot bättre ju äldre han blev. Tyvärr blev det inte bättre fast jag sluta nattamma, nästan värre. Håller tummarna för att det går bättre för er!

  Min mamma instinkt har så klart gjort så att jag på natten inte klarat av att låta honom gråta en längre stund för sig själv, utan farit till hans rum så fort han kört igång. Där har jag stått och vaggat, hyschat, gett tutten, trasan, bara stått bredvid utan att ta upp honom, ja allt utan något resultat. På sömnskolan for de in till honom första natten och visa att de fanns där men de inte tar upp honom och mamma kommer inte, andra och tredje natten skrek han betydligt mindre och de behövde aldrig gå in till honom. Nu fortsätter jag sömnskolan här hemma och biter ihop för att hålla mig för att springa in till honom direkt. Kämpigt för både föräldrar och baby att inte få bra sovrutiner, men vid något skede vänder det.

  Lycka till 🙂

  1. Okej, hoppas det håller för er nu då! Bara att försöka stå emot när gråtandet börjar.
   Här har det nu gått med en väckning per natt då hon inte vill somna om av sig själv, så det har gått jättebra!

 3. Här har vi länge haft det likadant. Melker vaknar och sätter sig upp och somnar sedan genast man lägger ner honom igen. Ungefär var tredje timme och jag är liksom så van att stiga upp så om det är ”bara” så, så kan jag tycka att det varit en bra natt. Han får en mjölkflaska en gång också, för precis som du skriver, då vet man att det är lugnt en stund. Jag har nog länge tänkt att vi borde vänja bort det och om det ens skulle gå hälften så bra som för er så är det nog värt några krisnätter. Man blir ju lite galen av att inte sova på typ ett år 😀

  1. Ja alltså man blir ju det! Stubinen är lika lång som en tändsticka 🙂
   Det gick faktiskt så otroligt lätt för oss, med tanke på att det egentligen bara var en natt som hon vaknade mycket (egentligen var det som en helt vanlig natt med andra ord). Redan andra natten var det mycket bättre! Så helt klart värt att prova, ifall ni skulle komma lika lätt undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *