14.11.2018 – I mina ögon blir ni bara fulare

Ny dag och nya tag. Vi kastade oss tillbaka in i vardagen med dagis och jobb och jag tror alla var glada över att komma ut ur huset och in i racet igen. Jag tänkte först radera de senaste inläggen eftersom jag inte vill ha dålig stämning här inne på bloggen, men så kom jag att tänka på att det är sånt man får ta som bloggare. Det kommer ups&downs där också. Det är lätt för folk att sitta gömda bakom sina skärmar och tycka till, och alla har rätt att tycka som de vill. Tycker bara att det är så himla trist att den enda gången folk väljer att yttra sig är då de har något negativt att komma med. Och inte bara det, utan att hacka ner på sina medmänniskor på det viset (här borde jag egentligen skriva medmammor, för det är enkom mammor som varit med och tyckt till). Kanske är ni bättre mammor, ifall det är det ni vill få fram. Och om det får er att känna er bättre så bjuder jag på det. Fast i mina ögon blir ni bara fulare. Men jag vet i alla fall att jag är den bästa mamma jag kan vara för mina barn. Det kommer ingen av era kommentarer att kunna ändra på. Och det är huvudsaken. Punkt på den historien.

Vi avslutar med något positivt. En annan trevlig grej från dagen var såklart att jag kunde vara med på träningarna igen. Imorgon är det matchdag och jag känner mig riktigt taggad för att kamma hem två nya poäng i serien!

You may also like

8 kommentarer

 1. Håller med om att som bloggare får du ju ta responsen, även om den är negativ. Fast personliga påhopp är aldrig ok.
  Vet att du tänker på det bästa när det gäller din familj och är en fantastisk mamma, heja dig!👍🏻😊
  Kram Susan

 2. Tråkigt med bara negativa kommentar, försöker själv komma ihåg att kommentera på vanliga positiva inlägg också. Tycker om din blogg som behandlar en vanlig barnfamiljs vardag, just sådan som jag själv också är i 🙂

  Men det som fick mig att reagera (och kommentera) var att ditt sätt att se på spysjukan verkade vara ganska lättsint. Verkade som att så länge ingen spyr just nu så kan man fortsätta livet normalt. Förstår att det är svårt att förmedla i text, så kan så lätt bli missuppfattat. Men inom mitt yrke i hälsovården har jag träffat på konsekvenser spysjuk-epidemin (och alla andra epidemier för den delen)) kan orsaka. Och epidemi blir det av att folk inte kan/vill vänta att de blivit friska.

  Var på inga sätt menat för att hacka ner dig som mamma! Vi vet ju alla att både du & jag och alla medmammor gör sitt bästa för sina barn!
  Kämpa på och hoppas vi alla får vara friska 🙂

 3. Jag vill be om ursäkt över fb-diskussionen. Jag kan ärligt talat säga att jag inte ens tänkte att de sku bli en sån ”aggressiv” diskussion. Jag själv svarade på länken med känslor som styrde då jag själv lider av emetofobi (sjuklig rädsla för att spy) så kanske du kan föreställa dig hur en fobiker reagerar på ditt ursprungliga inlägg som var skrivet som om det är helt självklart att man far omkring hur som helst med magsjuka. Nu då du svarat på kommentarer så förstår jag dig kanske lite bättre och tycker du har helt rätt som önskar att diskussionen förts här på bloggen.
  Jag är fortfarande av annan åsikt än dig i frågan om hur man isolerar sig när någon familjemedlem spyr hela natten men anser verkligen inte att du är en sämre mamma. Vi gör alla vårt bästa. Men kanske du kan föreställa dig hur en fobiker känner.
  Så jag säger ett genuint förlåt (med samma namn som i fb-tråden) och det blev för mig själv en bra påminnelse att inte låta känslorna styra.
  Tack för en annars trevlig blogg att läsa.

  1. Tack för din kommentar, tycker det är stort av dig att skriva.
   Som sagt så har jag ju medvetet inte gått omkring och spritt spysjuka (och det är inte jag som startat den heller vilket det låtit som), jag har hållit barnen borta från dagis/butiker etc i de 48h som rekommenderas (förutom att de träffat familj) och Milton borta från dopet fastän vi inte visste att det var frågan om spysjuka i det läget.
   Men igen, tack för din ursäkt, det är stort av dig att stiga fram.

 4. Men nu Linda får det väl ändå börja räcka till hur du går an om detta. Jag läser bloggar väldigt väldigt sällan (tyvärr just aldrig din) gjorde det inte nu heller utan såg inlägget på FB och delade det för jag reagerade på hur ni hade farit omkring med smittan utan minsta tanke på hur ni spred den omkring er till oss medmänniskor (som du säkert sett så skrev jag ingen kommentar om detta ens eftersom jag inte på något sätt kunde relatera till ert tankesätt) Hade delat detta vem det än var som skrivit det, så absolut inget personligt till just dej.
  Det att det blev en så långdragen diskussion e väl för att alla som läser har rätt att säga sitt å välja var de skriver ner det. Men det att det kan anses gått för långt, e ju inte delningen av inläggets fel utan för att du själv väljer att börja skriva privata meddelanden till mej utan av att vi känner varandra å genast hoppa på mej å kalla mej för nättroll! Jag har absolut inte gjort några irrelevanta, oseriösa, aggressiva påhopp på dej, mobbning, hatiska kommentarer och försökt ställa till med någon attack mot dej så som nättroll gör! Utan endast delat ett enda inlägg från en öppen FB sida från en öppen blogg till min egen privata FB sida där vi vänner sinsemellan reagerat på smittans spridning.
  Så kalla inte mej och mina vänner för fula människor bara för att vi inte läser bloggar och kanske, vet du därför också inte ens tänkte på att kommentera under din blogg. Dessutom har det inte sagts mycket annat på min sida angående inlägget än det dina egna läsare svarat åt dej. Och som du först frågade mej om jag har något att säga dej, så som ännu svar till det omtalade inkägger så nej jag har inget att säga dej om det. Jag reagerade bara på hur du spred det omrking dej utan att se att det var något fel med det-alltså olika åsikter. Och det får man vara! Inget att ”strida ” eller diskutera om.
  Har bett dej privat upprepade gånger att lägga ner det här när du skrev till mig å nu efter det ännu två inlägg på din blogg där endast jag hängs ut! Så nu en sista gång Linda, räcker det med det här !! Ingen av de miljoner driljoner basiller bryr sej om ditt tjatade om detta nu, det som e gjort e gjort. Å det alla tycker om saken d tycker de, å vad ni gör i er familj gör ni i er familj. Många hoppas säkert bara på en tankeställare hos er ….

  Jag hoppas vänligen att ni inte drabbas flera gånger i år av denna jobbiga bobba men också måste jag säga att jag också hoppas att du tar det lite lugnare nästa gång du inte får endast positiv / hålla med dej feedback . Mvh

  1. Vet du vad, snälla lilla vän. På min blogg får jag skriva om exakt vad jag vill och hur mycket jag vill. Men jag skulle aldrig hänga ut någon och har därför inte nämnt några namn överhuvudtaget. Därför skrev jag till dig privat och frågade om du har nåt att säga mig eftersom du inte delat ditt inlägg offentligt så att jag kunde delta i diskussionen, men du ville inte diskutera.
   Och om du väljer att föra en vild diskussion på Fb, så har jag all rätt att göra det på min egen blogg. Men trevligt att du hittade hit en gång då och lämnade så trevlig stämning efter dig!
   (Kan ju meddela att ingen från varken dopet eller mitt lag som jag umgåtts med har insjuknat, om det tröstar). Må väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *