13.4.2016 – en öppen klagan

Jag blir så förundrad över våra statliga instanser ibland. Hur det kan gå så FRUKTANSVÄRT LÅNGSAMT att få något till stånd? Jag har nu kämpat från slutet av januari med att få arbetslöshetsunderstöd, hemvårdsstöd samt att avskriva företaget från alla register eftersom det inte är aktivt längre osv. Jag har ännu inte fått klartecken på någonting. Inte en cent någonstans ifrån på snart tre månader (förutom barnbidraget på 95€). Varför dras det ner på servicetimmarna inom de olika instanserna om de nu har så mycket jobb att de ligger så här långt efter med allting? Tänk att man kan få gå tre månader utan att få något stöd, med en 1-åring hemma att försörja. Det trodde jag inte om Finland. Finland anses ju vara ett ”tryggt” land av bo i med ett välfungerande socialskydd, men för mig känns det nog som allting annat än det just nu. I värsta fall kunde jag ju faktiskt har hamnat på gatan vid det här laget, om jag inte hade en familj att luta tillbaka mig på. Alla har inte den lyxen.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Ja visst blir man både arg och besviken! Samma sak var det när jag blev permitterad för några år sedan, då tog det också länge före jag fick ut pengar. Helt klart ska man ha stora summor sparade för att kunna leva den dagen man blir utan jobb :/

  2. Samma här.. Har nu väntat i 2 månader på arbetslöshetsstöd. Har oxså en liten dotter hemma.

    1. Sökte hemvårdsstöd som back-up tills jag får beslut om arbetslöshetsstödet. Men också det har dröjt 5v nu utan att jag fått något svar på min ansökan… Så det verkar som om vi nog bara får fortsätta vänta 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *