13.11.2014 – first gift

Jag har inte alls börjat fundera på babygrejer och sånt som måste införskaffas till knoddens ankomst än. På det här området är jag ju helt grön. Har ingen aning om vad man behöver! Men jag tror helt ärligt inte att man behöver så hemskt mycket. Det mesta handlar nog säkert endast om bekvämlighet, vilket gör att det blir sådan hysteri om en massa grejer. Men ni får väldigt gärna hjälpa mig och tipsa om grejer som vi kan tänkas behöva skaffa. Självklart vet vi om att vi behöver en barnvagn, en säker bilstol, en babysäng och liknande grejer. Men vad behöver man verkligen som man kanske inte tänker på då man blir förälder för första gången?

Även om vi inte köpt något till bebisen ännu så har faktiskt första presenten redan droppat in. Av ingen mindre än syster och hennes sambo! Nu tror ni att jag är förvånad, när jag skriver på det där sättet. Men jo, det är jag faktiskt, haha! Det är nämligen så att min syster inte är så värst barnkär. Hon är tre år äldre än mig och har själv inga barn. Och skall man tro henne själv så kommer hon aldrig att skaffa några heller. Därför känns det lite märkligt, men förstås jätte kul, att första gåvan kom därifrån! Söta va!?

imageimage

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Underbart söta!
  Jag har också kännt mig väldigt ovan vid att skaffa saker till kommande baby – faktum är att jag tex. bara köpt 5 klädesplagg åt honom. Av vilka en är en vinterhalare och den andra en fleecehalare, haha..! Vi har fått mycket begagnat som är i fint skick och mycket i present. Vagn och säng och såna ”stora” saker har vi nog skaffat, men inte så mycket utöver det, och man behöver väl inte så mycket sist och slutligen. Det man har missat att köpa innan babyns ankomst kan man ju skaffa senare också! 🙂

  1. Så är det, det finns väl inget som krisar så att skaffa, förutom bilstol så man slipper hem från BB 😄 tror nog också det kommer en hel del kläder som gåvor sen ändå, plus att det finns i mammalådan, så man får väl komplettera i efterhand med sånt man märker att man saknar.

 2. Tycker du ska komma till din kusin där i början av april (du e ju förstås välkommen före de oxå) 😉 så kan jag lova att jag ha plocka ihop en hel del mera och mindre viktiga saker åt dej 🙂

 3. Härliga ☺️
  Några tips:
  Jag tyckte omlottsbodyn var bäst då Winston var miniman.
  Tyckte det var otäckt att dra något över den lilles huvud.
  Mycket smidigare med omlotts👍

  Ikea badkar👎 tyckte inte om det alls. (Kanske det skulle ha funnits liggdel att köpa till.)?
  Jag köpte ett begangnat som hade inbyggd liggdel i.
  Alltså, det var så otroligt tugnt att hålla upp en sprattlande bebis med en arm då man sen ännu skulle tvätta med den andra.
  Betydligt bekvämare med den inbygda delen. Elr så köper man en spdan del till.

  Katt, vi behövde inte använda kattgaller trots två katter här hemma.
  Vi var JÄVLIGT konsekventa direkt med att spruta vatten på dem om de hoppade upp i sängen. Så vi slapp bekymmer samt oro.
  Men värt att tänka på!!

  Kolik. Det var jag förberedd på. Men visste inte att jag skulle uppleva det så som hag gjorde. Om jag nu skulle få ”göra om den delen” så skulle jag ta det lugnare och inte vara hysterisk.
  Jsg upplevde att de där tre månaderna var för eviga. Men plötsligt är han 1 år och 7 månader!!! Vart for tiden?!
  Ifall ni får ett kolikbarn, försök tänka trots att det är jobbigt att den tiden kommer att vara fortare över än det verkar och känns!
  Behövs knips och knep så finns jag här för råd senare, hoppeligen inte!
  Jag skriver om koliken för det var någonting jag inte var beredd på att skulle överta så mycket helt i onödan!

  Njut av varje stund, den är magisk ❤️

 4. Nej så söta skor! Heidi kommer ännu bli en hysterisk moster, precis som jag blev trots att jag aldrig varit en småbarnsmänniska, tror jag bestämt. Eller ja, när Anton väl var ute ur ”skrika-och-skita-fasen” så blev jag frälst, före det var han bara skrämmande.. (dom är ju så små men med så högt ljud!!)

  1. Haha! Har svårt att tro det, men vi får se 😂 hoppas vi får en tyst baby, är inte så förtjust i skrik jag heller precis.. 😄

 5. Hej,
  Följer med din blogg som jag hittade via en annan blogg jag läser. Vi har en 8 veckor gammal i huset och tänkte tipsa några grejor som vi ansåg bra att ha genast från början…

  Som någon redan skrev; omlottsbody, vi hade helt missa det och tyckte att man skulle ha snyggt innan bekvämt, nej, vi fick åka och köpa nya bodyn till en början 🙂 man vill inte dra något över lillens huvud i början.

  Näsfrida – kunde inte leva utan det i denna dag… kallas väl mjölksnuva eller nåt som många har genast i början och kändes hemskt då lilla var riktig krasslig och täppt. Först lite saltlösning från apoteket och sen näsfrida!

  Om man ammar – (vi fick inte tyvärr det igång) lanolin kräm för brösten och ” bh skydd”

  Tutt kan behövas
  Blöjor
  Trasor – harsoliina
  Man kan villa ha små handskar och tunn mössa att ha inomhus på barnet, naglarna är vassa till en början…

  1. Tack för tipsen!
   Näsfrida har jag aldrig hört talas om.. Men bra att du nämnde det så vet jag vad det är frågan om sen ifall bebisen blir krasslig! 🙂

 6. Bra amningsbehån. De förbannade underkläderna hade jag på mig länge, hade två stycken från Elle MacPherson vilka var jättesköna. Panikköp från H&M var mindre lyckat. Jag hatade dem när jag äntligen slutade amma, men glad att jag hade några bekväma.

  Bärsele använde vi ganska mycket, då kunde Roger gå med Jon i famnen för att få honom att sova.

  Sen måste jag ju bara berätta/påminna om min mamma som har en butik i Ekenäs, Frida Second Hand för barn, som, som namnet säger, säljer begagnade barnkläder och -tillbehör. Där finns massor med fina grejer, i bra ordning till ett bra pris. Lite besvärligt för dig att ta dig dit med dina butikstider, men vill iaf tipsa 🙂

  1. När är det rätt tidpunkt att inhandla amnings-BH:n då? För brösten ändrar väl rätt så mycket ända in i det sista..? Med tanke på vad man ska ta för storlek, menar jag.

   Nu när jag har praktikanthjälp i butiken kommer jag förhoppningsvis att ha lite mer ledig tid själv, så då skall jag nog se till att gå till din mammas butik och kika! Eller sen när vi vet kön och jag är lite längre i graviditeten iaf 🙂

   1. Jag köpte mina när jag märkte att mina vanliga bh:ar blev obekväma. Kolla tex Netaporters rea vid årsskiftet, då kan man hitta snygga av bra kvalitet till fina priser.

 7. Jag säger som Jill, bra amningsbh! Jag köpte mina från boobdesign.com och har (tyvärr) bott i dem sedan sista månaderna i graviditeten. Längtar efter normal bh nu kan jag säga. Tyckte jag läste någonstans att man skulle ta så stor att det ryms hand extra innanför, men jag köpte en storlek när jag var gravid och en efter förlossningen: Har ändå haft användning för båda efter förlossningen.

  Och omlottsbodyn absolut som första bodyn.

 8. Hej och grattis! 🙂 En grej som jag tyckte va så bra att ha, var ett babynest. Gjorde det billigare alternativet och sydde den själv. I den sovde Adrian mellan oss föräldrar i sängen. Kändes tryggt att han hade lite skydd om sig att jag inte rullade över honom 🙂 En annan grej som var väldigt behändigt är en ordentlig amningsdyna, för jag lovar dina axlar kommer att låsa sig. Näsfridan är ett måste 🙂 köp den färdigt! Lycka till!

 9. Babynestet tycker jag oxså ha varit toppen! Bra ammningsbh:n, mjuka som ej spänner åt och lanolin (bröstsalva). Näsfrida kan ni köpa sen vid behov!

 10. Små handdukar! För oss var Babybjörns babysitter en räddning när man kom hem från BB och man knappt fick äta förrens bebis börja gnälla. (Vet att man ej får ha bebis långa stunder i sittern, 10-15min går bra)

 11. Lägger till en kommentar 🙂 Jag har blivit tillsagd att köpa amningsbehå efter vecka 34 eftersom brösten inte borde ändra storlek så dramatiskt mera efter det. Förstås är det bra att ha ettpar rejäla – eller väldigt mjuka och töjbara – till dom första veckorna när mjölken stiger för då är väl brösten ”som störst”, sen jämnar det ut sig.
  Omlottsbodyn har fått mycket skryt så dom är väl bra att skaffa. Man får en hel del kläder i mammalådan, men där finns inte dom aldra minsta storlekarna! Så bodyn och liknande i storlek 50-56–> behöver skaffas/fås. 🙂

  1. Hej,
   Exakt vad jag tänkte säga; filtar och handdukar 🙂
   Själv har jag rätt mânga bodyn i de första storlekarna sâ att inte tvätten blir ett måste alla dagar !
   Grattis till graviditeten !

 12. Babynest – Vi har använt vårt sedan dag 1 och han ligger fortfarande där. Nu rullar han dock ur det men känns väl hemma ändå. Köpte vårt i Stockholm. Har haft det med på alla resor, i båten, på stugan, på flyget, ja överallt. Var den bästa prylen vi har köpt till honom.

  Bra underkläder – Om du råkar vara i Stockholm, gå till Glammom-butiken på Regeringsgatan. Superduper personal och sköna kläder. Dom har även en webshop. Investera i en ordentlig amningsbh, seriöst. Även om du inte får amningen att löpa så är boobsen inte helt normala på ett tag. Och köp för guds skull sköna trosor!

  Mat i frysen – Kanske låter självklart men seriöst, ladda upp med ordentlig mat som du bara behöver värma för man orkar liksom inte ränna ute och handla så himla mycket och bra energi är extremt viktigt just dom där veckorna.

  Innevantar åt ungen – Köp ett antal uppsättningar för alltså den där bebisen är som nån förbannad Edward Scissorhands dom där första månaderna och det är lagom frustrerande att tvingas panikleta efter det enda par man äger.

  Och kom ihåg att be om hjälp när det krisar (om det krisar). En timme tid för dig själv är guldvärt och finns inget bättre än att få vakna utvilad efter en tyst tupplur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *