12.2.2018 – Fem-före-färdigt

-I SAMARBETE MED LAMPORNU.SE-

Nu är köksrenoveringen fem-före-färdig (vilket det känns som om den varit hur länge som helst) men det där småfixet tar alltid längre tid än man tänker sig. För tillfället står vår byggare och målar dörrlister samt lägger akryl runt stenskivan, och så väntar vi på att en montör skall komma och montera dörrarna till vitvarorna. Allt smutsigt arbete är i alla fall gjort, så jag har varit här och städat undan allt byggbråte från köket under helgen. Om ett par dagar skall det väl vara inflyttningsklart skulle jag tro!

Exakt så här ser köket ut just nu. I vissa ögon ser det kanske väldigt halvfärdigt ut, men i själva verket är det alltså bara skåpdörrar som ska monteras, handtag som ska skruvas fast, vattnet och spisen som skall kopplas och golvet som skall fixas (mer om det i ett annat inlägg).

Nu vill jag dock att vi skall koncentrera oss på belysningen. Jag tycker det är jätte viktigt med bra belysning hemma, speciellt i köket. Så vi har faktiskt satsat på belysningen i detta rum. I taket som vi skålade ner lade vi sex stycken infällda spottar. De ger ett mycket klart och bra sken till hela rummet, vilket jag tycker är väldigt viktigt då man skall stå och laga mat. Utöver det kommer vi att lägga in ett LED-band under de övre skåpen på kortsidan och hängande lampor längs kakelväggen. Alla dessa kommer att ha skilda brytare så att man själv kan välja hur ljust man vill ha det i rummet. Med så här mycket belysning är det såklart viktigt att använda energisnåla lampor också. Vi har nu bytt ut så gott som alla lampor i huset till LED-lampor och de är ju lite dyrare än vanliga glödlampor, men blir mycket billigare i längden. För att inte tala om miljövänligare. Har för mig att en LED-lampa lyser runt 15000 timmar(!), så tänk på det nästa gång ni skall byta lampor där hemma.

Nästa gång ni får se bilder så kommer det att vara 100% färdigt. Och fast det bara är småsaker kvar som skall fixas så kommer det nog att se helt annorlunda ut när alla de små detaljerna kommer på plats. Kan knappt vänta på att få stå och laga mat här, jag som inte ens gillar att laga mat!

You may also like

4 kommentarer

    1. Jo, det blir mycket ljusare och luftigare! Nu väntar jag vara på de sista detaljerna som kommer att ge hela köket ett lyft 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *