10.9.2016 – en lördag morgon

Godmorgon på er. Klockan har just slagit åtta och här har vi precis blivit klara med frukosten. Den här helgen har vi inga planer alls som det ser ut nu, vilket jag tycker är super skönt. Det har varit så mycket program de senaste helgerna.

img_5028

Jag har en hel del hushållssysslor att ta itu med under helgen, så det passar utmärkt med lite mindre program. Vi åker ju iväg till Kroatien på tisdag, så det är kläder som ska tvättas och väskor som ska packas. Sånt trevligt! Men jag ser fram emot resan. Har aldrig varit i Kroatien tidigare men det lär ju vara väldigt fint!? Ge gärna tips om det är något speciellt man bör göra i Split! Vi åker tillsammans med mina föräldrar samt syster + sambo, så vi är ett gäng på sex vuxna och en minimänniska.

You may also like

Inga kommentarer

 1. Ååå Linda, Kroatien 💞 Jag har varit 2ggr i Split och en gång i Zadar. Första ggr i Split så åkte jag med Cindy, min hund, på ”Four night Shows”. Hundutställningar som ordnades på natten. De finaste shows jag nånsin ställt ut mina hundar på och jag har tävlar MYCKET så jag har att välja mellan ☺️ Andra ggr åkte jag med en ”vän” och Robin&Sebastian. Andra gången var vi utanför Split en bit. Det går färjor/båtar ut till en massa olika platser, åk med dom på dagsutflykter. Annars är ju själv stan så härliga att vara i. Jag sku vila åka med Mika dit på tumis 💞 Kroatien är mitt favorit land. Alla är så snälla å vänliga. Skaldjursrisotto tror jag att jag levde på i Split. Jäkla gott. Zadar var åxå fint men ingen därifrån fastnade liksom speciellt på minnet. Även om jag gillade även fen platsen. Dit åkte jag för att träffa en profesionell hund utställare från Euro Team bara. Så den resan gick mera ut på hund stuff.
  Njut av eran resa. Jag är äckligt avis Linda 😝👍🏽

 2. Hej, tänkte ännu i text skriva mina tips för Split.

  Old Split med Diocletians slott är fint att strosa runt i. Kanske ni kan ta en guidad tour. Vet inte hur smidigt det är med barnvagn, men tycker nog det var ganska jämn mark.
  Lvxor hette restaurangen med servering runt ett nedsänkt torg och live-musik.
  Maten är såklart dyrare i slottet, så sök er litet utanför om ni inte vill brassa så mycket pengar.

  Vi tyckte bäst om Bacvice Beach som låg nära där vi bodde. Långgrunt och sand. Ganska liten strand, men billig öl i strandbaren. Avgift för solstolar.

  Den andra stranden vi var till hette Uvala Ježinac, men det var rätt så långt att gå dit och den var mycket stenig, men helt fin nog. Strandbaren var dyrare än Bacvice. Där fanns inte solstolar vad jag kommer ihåg.

  Dagsutfärder att rekommendera är:
  – Krka heter den fina nationalparken. http://www.np-krka.hr/en/
  – Båt över till ön Brac eller Trogir. På Brac södra sida finns en känd strand som heter Bol.

  Vi gjorde ingen shopping i Split så det vet jag inget om.
  Hoppas ni får en fin resa och tur med vädret!

  1. Tack Ika! Någon shopping kommer vi nog knappast heller att sysselsätta oss med, men ska ta fram din lista väl på plats och se vad vi hittar på! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *