10.2.2021 – Hemester

Det är ganska exakt fem månader sedan jag senast var aktiv här och ni anar inte hur svårt det är att komma igång efter en så lång paus. Var ska man liksom börja?

Jag får väl helt enkelt börja med det allra färskaste. Vi har den vintrigaste vintern på evigheter med massvis av snö och för tillfället -15 grader ute. Jag har några dagar semester just nu och den firar jag genom att hemestra på stugan med familjen. Som läget är nu med Covid-19 så är det ju inte riktigt läge att resa någonstans, så det fick bli en get away till vår egen sommarstuga. Vi har aldrig varit här på vintern förr så det är ju en liten upplevelse i sig. Tänkte först att det skulle bli svårt att få stugan varm i denna kyla, men spisen vi lade in i somras är sjukt effektiv så det var inga problem alls! Här ska vi skida, åka pulka, skrinna och bada bastu -med snödopp som extra krydda för den modige.

Orsaken till att jag är ledig några dagar är att jag ligger between jobs som man så snyggt säger på engelska. Jag gjorde min sista dag på Azets i måndags och inkommande måndag börjar jag mitt nya jobb på en byrå som heter Nooga. Jag kommer alltså att fortsätta arbeta inom bokföringsbranschen, men nu med placering i Helsingfors. Även om arbetet till största delen kommer att ske på distans (som läget är nu åtminstone) så blir det kul med lite miljöombyte känner jag. Nooga är från grunden placerat i Jakobstad, så på måndag inleder jag med att åka upp till Österbotten på skolning ett par dagar.

Nu har barnen precis somnat och vi skall knäppa på Netflix en stund innan vi också avslutar den här dagen. Men hej, kul att ni hittat tillbaka hit trots den långa tystnaden!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *