10.10.2015 – Festlördag

Godmorgon på er!

Idag ska vi till Ingå på bröllop. Jätte kul, ja! Men har fortfarande INGEN ANING om vad jag skall lägga på mig. Svårt att klä sig till ett höstbröllop, tycker jag. Vill ju inte ha värsta blommiga sommarklänningen liksom… Jag får ta och kila iväg till stan och se om jag hittar något fint där. Annars kurva in via DinoDina när vi för Minou till Karis och haffa  åt mig något därifrån. Åååhh, varför ska jag alltid vara ute i sista minuten!? Men vi kör en snabbröstning så jag har en reservplan. Mönstrad långärmad klänning, eller mörkblå spets?

Pictures8

Nu behöver jag i alla fall en stooor kopp kaffe innan jag kan börja fungera. Låg och såg på klockan ännu vid 02.30 innan jag hittade sömnen första gången, och efter det har jag varit upp stup i kvarten för att trösta Minou som sovit dåligt igen. Nån som har tips på vad det kan bero på och vad man kan pröva göra för att hon ska sova bättre?

 

You may also like

Inga kommentarer

 1. Vi började ge gröt vid 5 månader, och det har gjort att Saga sover 21-07! Sååå lyxigt! Kanske värt att prova? Den mörkblå klänningen är jättefin!

  1. Jag börjar med välling nu så få se om det hjälper.. Saga har ju sovit bra redan från mindre också, jätte skönt! Tror det har att göra med att du inte ammat kanske, hon behöver inte den där närheten från bröstet på samma sätt?

   1. välling är bra men gröt är mera mättande åt babyn. (åtminstone för våra har det varit så)… prova fram 😊

    1. Jo, ska nog börja med gröt bara hon hunnit bli lite mer van med mat! Ids inte chocka hennes mage med allt för mycket nytt på en gång 😄

 2. Jag röstar på den blåa😊👍
  De nattliga uppvaken är svåra att veta vad som förorsakar dem. Men jag kan tro att det är en normal fas er dotter går igenom. Hon lär sig någonting och då sover de dåligt. Mycket närhet (kanske samsova en tid för att ge henne mycket närhet). Jag själv sov skit då Winston var i vår säng, men sålänge de små känner sig trygga får man lite lida själv en tid. Hoppad det ger med sig snart. Vi har också haft en dålig fas om nätterna nu en tid, fick svaret idag till varför.. De sista kindtänderna tränger sig igenom😩

  1. Blåa blir det! 😊👍🏻
   Jo, tror nog det är nån fas bara och att hon behöver lite mer närhet än normalt.. Förhoppningsvis går det över snart, både för oss och för er!

  1. jo, säkert både och! Kanske det känns i magen nu då hon börjat äta lite mat. Och tänder är säkert också på kommande kan jag tro!

 3. Om du bara ammar henne ännu så e hon kanske hungrig. Gröt/mat skulle jag prova. Måst vara jätte jobbigt! Men det går säkert över snart igen. Sover hon bra på dagarna? Ha de roligt ikväll

  1. hon sover helt okej på dagarna, flera gånger men oftast bara korta snuttar. Hoppas gröten hjälper, tänkte börja ge det nästa vecka!

 4. Vi började med välling vid 4 mån då vår dotter inte blev mätt tillräckligt vid amning.. Då ändrade sömnen rejält och hon sov 11h i ett sträck. Efter det övergick vi till gröt. Vid ca. 6 mån sov hon också dåligt o hade svårt att somna men det är en tid de tar in så mycket mera o lär sig nytt hela tiden så antagligen behövde hon mera närhet. Det gick över sedan!:)

  1. okej! Jag tror också att det beror på att det händer så mycket för henne just nu. Hon har inte fått några tänder än, så antagligen är de på gång plus att det är mycket nya intryck att smälta hela tiden! Skall börja pröva ge gröt nästa vecka tänkte jag, så får vi se om det hjälper något 🙂

 5. Hur somnar hon? Winston började i alla fall sova MYCKET bättre sen vi hade honom att somna själv i egen säng istället för i famnen. Det var ju lite mer gråt under de två första nattningarna men SÅ värt det.

  Men hon kanske redan somnar för sig själv! Hoppas det svänger i alla fall. Att inte få sova sammanhängande är hemskt!

  1. Hon somnar för sig själv uppe i sin säng jo. Men det verkar som om hon sover sämre så än då hon får sova i samma säng som mig… Kanske är det bara någon trygghetsfas hon går igenom, att hon behöver mer närhet. Så nu kommer jag att försöka ha henne i vår säng ett tag och se om det hjälper. Då får jag iaf lite mer vila, när jag inte behöver stiga upp flera gånger i timmen, utan bara typ sträcka mig efter henne istället 🙂
   Det är inte så roligt med konstant avbruten sömn nej, men man får bara försöka minnas att det är en fas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *