10.1.2019 – drömgolv

i samarbete med Glovshop.se

Jag är en person som gillar rutiner och att ha fasta tider, men ändå tycker jag det är så himla skönt med semester där man inte har några måsten eller tider att följa. Hjärnan slappnar liksom av på ett helt annat sätt än hemma. Det betyder också att man har massvis av tid över för andra tankar. Jag har till exempel redan knäckt gåtan över hur jag skall lösa leksaksproblemet hemma i vårt vardagsrum! På några ynka semesterdagar. Så när vi kommer hem ska jag åka iväg på möbelinköp.

Men jag har även funderat en hel del på större renoveringslösningar. Som ni vet är det ständigt aktuellt med renovering hemma hos oss. Är det inte i eget hus så är det någon lägenhet eller annat projekt som är på tapeten. Just nu funderas det mycket över golv. Jag har ingen större erfarenhet av vinylgolv (utöver det som ligger i mammas&pappas kök) men de har ju blivit väldigt populära på sistone och jag förstår varför. De är ganska mjuka och varma att gå på, plus att de är slitstarka och har bättre ljuddämpning än till exempel ett vanligt laminatgolv. Därför är vinylgolvet ett väldigt bra alternativ i till exempel höghuslägenheter! Dessutom finns det vinylgolv i så många olika färger och mönster, så man hittar garanterat något man gillar. Till och med sådant som ser ut som klinkers för t.ex. hall eller kök.

Så här ser mitt drömgolv ut just nu, ett riktigt trägolv i ljus lackning (fråga mig igen om tio år så är det antagligen plastmatta som gäller). Men det värsta är ju att man kan få fakegolv som ser nästan identiska ut som detta! Fast till ett mycket billigare pris. Så ja, man skall nog ta sig en ordentlig funderare nästa gång man lägger in golv. Vad är egentligen mest prisvärt?

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Vi byggde hus för 20 år sedan och la in ett fint och skitdyrt ekparkettgolv. Skulle vara det klassiska som aldrig gick ur modet osv osv. Vi köpte dessutom en lite tjockare variant som därmed skulle vara möjligt att slipa om man så ville. Ett antal år senare var golvet fruktansvärt nedslitet (hundar och ungar) . Visst, det hade varit möjligt att slipa golvet och lackas om si så där3-4 gånger eller vad man nu tala om. Men nej, vi var bekväma och ville få det snabbt gjort så vi la vinylgolv i köket och hallen. Resten av huset fick bli ny parkett.
    Vinylgolvet då – jo, jag har bara gott att säga om det. Lätt att lägga, mjukt, varmt, tyst, snyggt, lätt att hålla rent – men joo det är ett fejk golv (fejk som jag ogillar sååå mycket)Ibland får man dock pruta på sina principer. Vinylgolv 10 points alltså! Vårt är av märket Pergo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *