1.7.2014 – ordning i skåpen

Tänker alltid att jag skall blogga genast från morgonen, men så börjar jag med en massa andra saker och plötsligt är klockan massor… Var i alla fall på vår första handbollsträning för säsongen igår kväll. Eller egentligen var det i första hand möte med vår nya tränare, men vi körde lätt fyspass utomhus efter det. Ikväll kör vi igång inomhus. Själv kommer jag inte att kunna satsa för fullt på handbollen detta år, men jag är med så mycket jag hinner och känner att jag orkar med. Det går helt enkelt inte ihop på annat vis med sex dagar jobb i veckan och studier på sidan om det. För att inte glömma ett gammalt hus att sköta om och en lägenhet att renovera (fast den borde ju bli klar under sommaren).

Efter träningen började jag rensa och städa i köksskåpen. Slängde en massa gammalt och ordnade om för att få lite struktur på det hela. Men alltså, inte blir väl kryddor, mjöl, bakpulver och såna grejer dåliga? Sånt lät jag nog stå kvar i skåpen även om de haft utgångsdatum redan. Har svårt att tro att det skulle få något fel? Förstår att vätskor blir dåliga, men torrvaror? Vi kommer i alla fall inte att behöva handla nytt på väldigt länge, vi har seriöst trippeluppsättning av det mesta! Helt sjukt. Men det blir väl lätt så när man slår ihop två hushåll.

image

You may also like

Inga kommentarer

 1. Äckelvarning! I gammalt mjöl kan det finnas larver! Sen vet jag inte om det lönar sig att spara glöggen trots att datumet är ok. Åtminstone när vi har gjort det har den smakat konstigt året efter… Vet inte varför. Kanske vi vara haft otur…

  1. Men om det är larver i mjölet så förstår t.o.m jag att det är dåligt! 🙂 glöggen är jag också lite fundersam över nog fast utgångsdatumet är först 2015, så den får nog kanske ryka.

   1. Haha ja det tror du 🙂 men jag tänker mer på att det ju måste finnas nåt läskigt stadie där mellan mjöl o larv. Och då kanske man inte ser den pyttelilla larven än… Äh, man kan ju inte tänka så mycket. Några månader över datumet är nog lungt men sen när det börjar bli flera år gammalt kanske man kan köpa nytt. Vad kostar liksom en påse mjöl?!

    1. Jo, det har du rätt i. Skall nog börja granska det lite närmare, och som du säger så kostar ju en mjölpåse inte många cent! Tycker bara det är hemskt att slänga mat…

  1. Kanske vi bara hade otur eller var för finsmakare då. För egentligen blev den ju inte dålig. Men den var inte lika god som den man köpte i butiken. Och jag har faktiskt testat (i misstag måste jag erkänna) att spara ett paket i kylen och ett i rumstemp. Och det gick lika illa för båda två.

   1. Glögg är ju nog sånt som lätt far illa, men tror det skiljer mycket från märke till märke, hur de är packade osv!

 2. Kryddor har jag nog haft länge efter bäst-före-datum, de mister säkert sin teho lite men blir inte dåliga i sig. Mjöl brukar jag däremot slänga (liksom gröt och dylikt), jag har erfarenhet av mjöllarver i skåpet och det är bland det äckligaste jag upplevt!

  1. Jo, kan bra tro att kryddorna tappar lite smak och effekt, men det är ju bara att hälla på lite extra då 🙂
   Det där med mjöllarver känner jag nog att jag vill undvika, så där ska jag skärpa mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *