1.1.2019 – Mina mål för 2019

Hej och välkommen 2019! Kan inte påstå att 2018 är ett år som går till historien bland de bästa, det var ett mycket turbulent år för min del. Men inget att grubbla över nu efteråt. Bara att sikta framåt och göra 2019 till ett bättre! Några löften brukar jag inte avge, men jag tycker det är kul att lägga upp lite mål och konkreta planer istället. Det känns roligare att ha något att sträva efter och försöka uppnå.

 

1. Personligt

Mina personliga mål för i år blir att stressa mindre. Jag skall försöka att inte ta så stor stress över att huset ständigt är en krigszon av leksaker och golven fulla av smulor och matrester efter barnen. Det är värdsliga saker, men tyvärr sånt som får mig att bli stressad och må dåligt inombords. Måste bara lära mig leva med det, eller i alla fall inte ta ut min frustration över andra familjemedlemmar.

Vill känna mig lite mer så här hela tiden.

 

2. Hälsa

Början av året kommer att vara en utmaning träningsmässigt på grund av min knäskada. Det kommer att dröja länge innan jag kan träna normalt. Men mitt mål är ändå försöka komma iväg till gymmet några gånger i veckan, bara för att det också gör så himla gott för mitt psyke. Jag skall dessutom försöka ta hand om min mage lite bättre. Ge den mer näring och sån mat den mår bra av, så jag slipper svullnad och magont till kvällen som jag periodvis lidit ganska mycket av.

 

3. Resor

Jag hoppas att det blir många resor under detta år, älskar verkligen att resa. Nu i januari kommer vi som vanligt att åka till Teneriffa med familjen vilket jag längtar galet mycket efter (fem dagar till avfärd but who´s counting?). Under våren är det traditionsenligt dags för får årliga flickweekend på någon spännande ny destination (fortfarande oklart vart) och dessutom kommer det att bli en avslutningsresa med handbollslaget i mitten av maj. Också där är destinationen fortfarande oklar.

Under sommaren gissar jag att det blir någon kortare båtresa, typ till Åland eller Tallin? Och i höst hoppas jag dessutom att vi kanske kunde klämma in ytterligare en veckas familjesemester till något varmt ställe för att förlänga sommaren lite grann. Alternativt åka på en weekendresa med sambon, bara vi två. Det kunde också vara hälsosamt. Men jag vill ju så gärna ha barnen med mig <3

 

4. jobb/skola

Jag har grubblat väldigt mycket på hur jag skall fortsätta jobba under våren. Jag trivs väldigt bra med situationen just nu, där jag jobbar tre dagar i veckan och är hemma med barnen två dagar. Men jag funderar ändå på om jag skall försöka gå upp i arbetstid till ca.80% (just nu jobbar jag ca.50-60%) på Azets eller alternativt fortsätta jobba tre dagar i veckan där och sedan jobba med lite annat hemifrån en dag i veckan. Jag är också sugen på att fördjupa mina ekonomistudier, men har inte riktigt hittat någon vettig utbildning som går att läsa på distans/som vuxenstudier.

 

5. Hem & inredning

Under det här året vill jag fortsätta göra en del förändringar hemma inredningsmässigt. Jag hoppas att vi skall måla om vardagsrummet i något skede och i samband med det kommer jag även att byta ut några möbler. Men oavsett om det blir en vardagsrumsrenovering i år eller inte så spanar jag för tillfället efter ett skåp där man kan gömma in en del av barnens leksaker som håller på att ta över hela rummet nedre våningen. Till matsalen önskar jag mig ett nytt matbord och nya stolar. Dessutom skall det utföras en ordentlig rensning bland våra saker och barnrummet skall uppdateras och få  bättre lösningar!

 

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *